De omgeving


Natuur is het toverwoord… je loopt zo het natuurgebied De Koegelwieck in, een uitgestrekt duin- en bosgebied wat doorloopt tot de Noordzee. Prachtige wandelingen of tochten op de mountainbike zijn hier eenvoudig te ondernemen. Ook te paard of met een huifkar kun je het gebied verkennen.

Maar dat geldt ook voor de rest van het eiland. De Boschplaat , een Europees Natuurmonument en Noord(s)vaarder (inderdaad de naamgever van ons huis) zijn uitgestrekte duin- en zeegebieden waar je dagen kunt ronddwalen. Terschelling heeft een zeer afwisselend landschap met aan de noordkant een van de breedste (op sommige plekken wel een kilometer) en mooiste stranden van Europa. Natuurlijk ontbreken ook gezellige strandtenten niet, waar je ook uitstekend kunt eten. De fiets is het meest aangewezen vervoermiddel om alle bijzondere plekken op het eiland te ontdekken. Voor een wat sneller vervoersmiddel kunt u de bus pakken of een auto huren. De auto’s van wattcar zijn elektrisch en kunt u met de app overal op het eiland huren.

Het is niet alleen natuur; ook cultuur, lekker eten en drinken, shoppen en rondkijken zijn favoriete activiteiten. Het dorp West Terschelling heeft een prachtige haven aan de enige natuurlijke baai van Nederland. Talloze restaurants en (eet)café’s naast en tussen de leuke winkels nodigen uit. Boven alles uit torent de Brandaris, de bekendste vuurtoren van ons land. Op 1,5 kilometer afstand van het huis vind je Café De Groene Weide, bekend door Hessel en Tess die een aantal avonden per week live optreden. Je kunt daar ook lekker eten trouwens. Voor goed en niet te duur kun je terecht bij eetcafé De Rustende Jager in Formerum (1,5 kilometer). Er zijn nog een hele rits andere gelegenheden. Zie de verwijzing naar diverse sites hieronder.

Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Spar in Lies (300 meter) of bij de Jumbo in Formerum (1,5 kilometer). Beide supermarkten hebben een bezorgservice.

Strandtenten:
www.kaaphoornterschelling.nl
www.strandpaviljoenterschelling.nl
www.zandzeebar.nu
www.strandhotelterschelling.nl
www.walvis.org
www.heartbreak-hotel.nl

Boodschappen laten bezorgen:
www.cupido.spar.nl
www.supermarkten.org/jumbo-terschelling/

Fietsen huren : www.zeelenfiets.nl
Auto huren: www.wattcar.nl
De bus: www.bus-terschelling.nl

Lekker eten :
West Terschelling

Loods
Storm
Restaurant de Zee
Het Raadhuis
Caracol
Midsland
Restaurant 't Golfje
Formerum
De Rustende Jager
Eetcafe de Boschplaat

  • De Noordvaarder is gelegen aan de duinrand van natuurgebied de Koegelwieck. Vanaf het huis loop je zo de duinen in. Hier kan je ook een prachtige wandeling maken naar het stand.

  • Voor een strandwandeling, verfrissende duik of een drankje kun je terecht op het strand. Het strand is vlak en breed en voorzien van meerdere strandtenten.

  • Het huis grenst aan een groot fietspad wat je het hele eiland over leidt. Vanaf het huis kun je dus alle kanten op.

Het huis (foto)

Noordvaarder Terschelling